همیشه صحبت از این است که ” استخراج ارز های دیجیتال ” می تواند پرسود باشد. از این رو بسیاری از افراد به سمت استخراج ارز های دیجیتال مخصوصا رمز ارز های معروف همانند بیت کوین روی می برد. زمانی که عملیات استخراج با افزایش رو به رو شود و افرادی هتسند که با خرید ماینر شروع به استخراج بیت کوین می کنند. بعد از مدتی به دلیل کارکردن شبانه روزی ماینر ها امکان دارد به مشکل بخورند و صدمات متعددی ببینند. در ادامه این مقاله به مشکلات اشاره خواهیم داشت.
به طور کلی، دستگاه های استخراج ارز دیجیتال دارای سخت افزارهای مشترکی هستند؛ از جمله:
-
- فن ماینر
- پاور ماینر
- هشبرد های ماینر
- کنترل برد ماینر
- و…
در این مقاله به توضیح مختصری راجع به هر بخش میپردازیم و به تفصیل درباره بررسی دلایل خرابی ماینر برای هر بخش توضیحاتی خواهیم داد.
پاور
” Power ” در لغت فارسی به معنای قدرت می باشد که به عنوان منبع تغذیه یاد می شود. منبع تغذیه را می توان یکی از مهم ترین قطعات یک ماینر عنوان کرد. وظیفه منبع تغذیه همانطور که از نامش پیدا است، تامین برق کلی ماینر می باشد. با این حساب پس می توانیم بهتر درک کنیم که چرا پاور یکی از اصلی ترین قطعات یک ماینر نامیده می شود.
خرابی پاور دستگاه ماینر
یکی از دلایل خرابی ماینر ها خرابی پاور آنهاست. تشخیص خرابی پاور نسبت به سایر بخش ها تا حدودی مشکل تر است. در گذشته مورد های خرابی پاور و یا منبع تغذیه تعداد بالایی داشتند اما به تدریج با پیشرفت علم سخت افزار پاور ها دیگر مانند قبل نیستند. در قدیم ممکن بود به عنوان مثال با افزایش ولتاژ برق، خروجی پاور و یا منبع تغذیه نیز با این افزایش رو به رو شوند و به همین علت باعث سوختن قطعات پاور ها می شدند. بدترین نوع خرابی که پاور و یا منبع تغذیه می تواند ایجاد کند، آسیب به هش برد است. زمانی که این اتفاق بیوفتد کنترل سخت می شود.
متداول ترین مشکلاتی که برای پاورهای ماینر به وجود می آیند عبارتند از : روشن نشدن ماینر، وجود اتصالی در پاور ماینر، افزایش و کاهش ناگهانی ولتاژ پاور، خراب شدن سیستم خنک کننده و فن های پاور ماینر، خراب شدن سیم پیچ پاور، خراب شدن یا سوختن فیوز داخلی پاور ماینر، خراب شدن یا سوختن قطعات داخلی پاور ماینر مانند خازن ها، ترانزیستورها، دیودها، آی سی ها، مقاومت ها و غیره. زمانی که با هر کدام از این مشکلات مواجه شدید باید پاور ماینر را تعمیر یا تعویض کنید.
کنترل برد
کنترل برد یکی از مهمترین واحد های سخت افزاری ماینر است که وظیفه برقرای ارتباط بین هشبرد های ماینر را بر عهده دارد. یکی دیگر از وظایف کنترل برد انتقال دیتای خروجی توسط هشبرد هاست. در صورتی که کنترل برد دچار مشکل شود دستگاه ماینر خاموش میشود و قابل استفاده نخواهد بود.
خرابی کنترل برد دستگاه ماینر
در حالتی که کنترل برد روشن میشود اما به عنوان مثال IP نمی دهد، در این صورت متوجه می شویم که کنترل برد خراب است. حالت دیگری که ممکن است رخ دهد این است که کنترل برد IP می دهد اما زمانیکه در بخش IP وارد می شویم در آنجا با یک مشکل روبرو می شویم. مثلا در این قسمت متوجه می شویم که هشبرد را نمی شناسد پس جانکشن هشبرد دچار مشکل شده است؛ یا فن شناسایی نمیشود (مثلا دو عدد فن وجود دارد اما فقط یک فن شناسایی می شود) در اینجا نیز متوجه می شویم که جانکشن فن دچار مشکل گردیده است. آخرین حالت، حالتی است که کنترل برد اصلا روشن نمی شود یا یک سری نقاط روی آن نمایان میشود که به این معنی است که آی سی سوخته است.
هشبرد
وظیفه اصلی هش برد، به قسمت پردازش مربوط می شود. هیچگاه نباید شما هش برد را با برد اصلی به اشتباه بگیرید. بر روی هش برد، چیپست های پردازشگر نصب شده اند. از دلایل اصلی خرابی هش برد می توان به: خرابی یک یا چندین چیپست های پردازنده، عمر چیپست ها و …. اشاره نمود.
خرابی هشبرد دستگاه ماینر
همان گونه که گفته شد هشبردهای ماینر وظیفه پردازش را در ماینر برعهده دارند پس قطعه بسیار مهمی محسوب می شوند. روی هش بردها تعدادی چیپست پردازنده نصب شده است که متناسب با هش ریت ماینر تعداد این پردازنده ها متفاوت است.
هش ریت یا هش پاور معیاری برای اندازه گیری سرعت عملکرد پاور است. تعداد هش بردهای هر ماینر هم با ماینر دیگر متفاوت است. برای مثال دستگاه ماینر Antminer S9 دارای سه هش برد و 189 چیپست پردازنده است اما دستگاه ماینر AvalonMiner 1066 دارای یک هش برد با 342 چیپست پردازنده است.
اصلی ترین عاملی که به هش برد یا چیپست های روی آن آسیب وارد می کند گرمای زیاد و فرسایش و کهنگی چیپست ها است. حرارت زیاد به برد پردازنده ماینر آسیب می زند و می تواند عمر چیپست ها را کوتاهتر کند و منجر به خرابی آن ها شود.
برای این که از بالا رفتن دمای ماینر جلوگیری کنیم باید از یک دستگاه خنک کننده استفاده کنیم. اگر متوجه شدید که دمای ماینر بالا رفته است فوراً فن های آن را بررسی کنید تا از عملکرد صحیح آن ها مطمئن شوید.
فن
فن در هر دستگاهی که نصب شود وظیفه خنک کنندگی و به گردش درآوردن هوا را برعهده دارد. البته یکی از فناوری های جدید که وارد بازار شده است واتر کولینگ است که قرار است جایگزین فن شود اما به دلیل داشتن تجهیزات بیشتر هزینه های بیشتری هم دارد.
سیستم خنک کننده واتر کولینگ همانند رادیاتور خودرو عمل می کند. اگر بخواهیم جزئی تر روند کاری واتر کولینگ را بگوئیم، به این شکل است که ابتدا جریان آب وارد یک محفظه مستطیل شکل می شود. ( می تواند این محفظه شکل های دیگری داشته باشد اما ما به طراحی پیشفرض این فناوری توجه کرده ایم ).
بر روی محفظه یک و یا چند فن نصب شده است. ابتدا آب توسط اتصالات موجود وارد محفظه می شود و توسط فن ها خنک می شود. به محض خنک شدن آب ، جریان به سمت ماینر حرکت می کند و زمانی که وارد ماینر شد ، اقدام به خنک سازی و کاهش دمای محیط می کنند.
خرابی فن دستگاه ماینر
اولین و ابتدایی ترین کاری که انجام می دهیم جابجا کردن فن هاست. یعنی یک فن سالم روی دستگاه قرار می دهیم؛ اگر فن شناسایی شد و سرعت آن تشخیص داده شد پس فن سالم است. اگر فن سالم را متصل کردیم و تشخیص داده نشد یعنی جانکشن خراب است. زمانیکه میگوییم مشکل از جانکشن است منظور این نیست با تعویض جانکشن این مشکل را میتوانید حل کنید؛ چرا که ممکن است مشکل از پردازنده باشد و قسمتی که به این فن متصل شده است به دلیل جریان بسیار زیادی که فن کشیده است، این بخش از پردازنده سوخته باشد. برای خرید انواع فن ماینر و یا فن کارت گرافیک با بهترین کیفیت میتوانید به فروشگاه الوماینر مراجعه کنید.
عوامل مهم در آسیب رسیدن به ماینر
1. رطوبت : هر دستگاه ماینر دارای یک میزان درصد رطوبت و همچنین دمای کاری می باشد. قبل از راه اندازی باید به این نکات توجه کنیم. اگر در این باره اطلاعاتی ندارید می توانید با مراجعه به دفترچه راهنمای ماینر خود و یا مطالعه اطلاعات دستگاه ، متوجه این میزان از رطوبت و دما شوید. اکثرا در ماینر ها میزان رطوبت بین 5 – 95 درصد می باشد.
2. حرارت زیاد : حرارت بالا همواره می تواند به بردهای الکتریکی آسیب وارد کند. بالا رفتن دمای ماینر هم ممکن است به انواع بردها یا قطعات آن صدمه بزند در نتیجه باید همواره با کمک فن یا یک سیستم خنک کننده ماینر را در دمای مطلوبی نگه دارید.
3. فرسودگی ماینر : این مورد زمانی رخ می دهد که چندسالی است ماینر شما در حال کار می باشد. زمانی که ماینرتان را به تازگی خریداری کرده اید دیگر نیاز نیست به مطالعه این قسمت بپردازید. ماینر ها پس از مدتی کار شبانه روز قدرت سابق را ندارند. اگر به فرسودگی ماینر خود دقت نکنیم ممکن از با فرسودگی یک قطعه دیگر قطعات نیز درگیر شوند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.