علت افت هش ریت ماینر

ماینرها در هر واحد ثانیه قدرت مشخصی برای پردازش دارند که به این قدرت، هشت ریت می‌گویند. هش ریت (Hash Rate) ارتباط مستقیمی با استخراج ارز دیجیتال دارد. هر چه سختی استخراج رمز ارز بیشتر شود، هشت ریت آن نیز بیشتر می‌شود. هشت ریت عملکرد ماینرها در استخراج رمز ارزها را نشان می‌دهد، اینکه یک ماینر با چه سرعتی می‌تواند یک مسئله ریاضی را حل کند، توسط هشت ریت مشخص می‌شود.

 در این مقاله اصلی ترین دلایل افت هش ریت و تعمیر هشبرد را به همراه روش‌های پیشنهادی برای رفع آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. اگر شما هم یکی از سرمایه‌گذاران فعال در حوزه استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال هستید، نکات کاربردی این مقاله را از دست ندهید.

دلیل افت هش ریت دستگاه ماینر

برخی مواقع اتفاق می‌افتد که دستگاه ماینر دچار افت و کاهش هش ریت می‌شود که باید این معضل را برطرف کرد. بدین منظور ابتدا باید علل کاهش و افت هش ریت را پیدا نمود. هش ریت ماینر در دو حالت کلی دچار افت و کاهش می‌شوند:

حالت اول

هش ریت محلی ماینر ( هش ریت موجود در صفحه استاتوس ماینر Real Time) از هش ریت ایده‌آل ماینر (هش ریت موجود در صفحه استاتوس ماینر Ideal Hashrate) کمتر است. افت هش ریت در این حالت بیشتر به دلایل سخت‌افزاری اتفاق می‌افتد و ممکن است در مزرعه ماینینگ یا دستگاه ماینر اختلالی ایجادشده باشد که باید برطرف گردد.

1. نمایش ناقص هشبرد ماینر
درصورتی‌که هش بردهای نمایش داده شده کمتر از هش بردهای خود ماینر باشد باید ورودی و کابل‌ها مورد بررسی قرار بگیرد و تمامی کابل‌های تغذیه و دیتا جدا و دوباره وصل نمود. همچنین در صورت نیاز به تعویض کابل‌ها باید این کار را انجام داد و سپس دستگاه خود را ریست نمود.

حتما به این نکته توجه داشته باشید که در زمان تعویض کابل‌ها حتماً دستگاه را در حالت خاموش قرار دهید.

 

2. عدم نمایش هشبردها یا نمایش دمای غیر عادی در سنسور دما

در قدم بعدی تشخیص و شناسایی دلیل افت هش ریت دستگاه ماینر، صفحه ماینر استاتوس را بادقت مورد بررسی قرار دهید. در این بخش ماینر آنلاین و تمام هشبردهای آن برای شما نمایش در می‌آیند. در صورت صفر بودن هش ریت یا تعداد اسیک‌ها (ASIC)، دستگاه ماینر شما با مشکل مواجه شده است. حتی در برخی موارد دمای غیر عادی در بخش سنسور ماینر نمایش داده می‌شود. به بیان ساده‌تر تفاوت دمای یک هشبرد در مقایسه با سایر هشبردها بسیار چشمگیر و قابل توجه است.
البته دمای هر ماینر با توجه به تعداد هشبردهای آن متفاوت است. برای رفع مشکل کابل‌های دو سر هشبرد را یک بار قطع و وصل کرده و دستگاه را ریست کنید. معمولا مشکل بعد از انجام نکاتی که گفته شد، برطرف می‌شود. در غیر این صورت می‌توانید از متخصصان فعال در حوزه استخراج ارز دیجیتال کمک بگیرید.

توجه داشته باشید که هنگام قطع و وصل کردن اتصالات کابل و سوکت دیتا، تمام کابل‌های تغذیه و سوکت تغذیه روی هشبرد، کنترل برد و خود کابل‌ها را بادقت مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که از نظر ظاهری مشکلی ندارند. کج شدگی پین‌های سوکت دیتا، ذوب شدن سیم و سوکت‌های تغذیه از جمله موارد دیگری هستند که می‌توانند مشکل افت هش ریت در دستگاه‌های ماینر را با خود به همراه داشته باشند.

 

3. فن دستگاه ماینر دچار مشکل گردد
یکی دیگر از دلایل افت و کاهش هش ریت ماینر می‌تواند ناشی از اختلال فن دستگاه ماینر باشد. اگر منبع تغذیه‌ی دستگاه دچار اختلال باشد دستگاه در فواصل کوتاهی خاموش و روشن می‌شود و هش ریت کاهش می‌یابد. اکثر ماینر ها حدود 15 دقیقه زمان می‌برد تا کاملاً آپ شود اگر آزمون‌های آزمایشی نیز داشته باشد این مدت‌ زمان به 40 دقیقه نیز می‌تواند افزایش یابد. درصورتی‌که در کمتر از این زمان دستگاه شما دچار ری استارت شود منبع تغذیه‌ آن اختلال دارد و باید تعویض گردد.

 

4. پهنای باند کم، تأخیر در شبکه یا افت شدید بسته
راه حل پیشنهادی برای رفع این مشکل بسیار ساده است. ابتدا از متصل بودن دستگاه ماینر به اینترنت مطمئن شوید. سپس سرعت اینترنت را مورد بررسی قرار دهید. این مشکل معمولا از ایراد سخت افزاری در دستگاه ماینر نشات نمی‌گیرد. بنابراین بهتر است که سرعت اینترنت در یک سایت دیگر را بررسی کرده و از متصل بودن ماینر به اینترنت اطمینان حاصل کنید.

 

5. گرم شدن زیاد دستگاه ماینر
همان‌طور که می‌دانید دستگاه‌های ماینر در زمان استفاده گرمای بسیار زیادی را تولید می‌کنند و برای سالم ماندن باید در محیطی با تهویه خوب قرار داده شوند. معمولاً میزان گرمای تولیدشده توسط هر ماینر در کاتالوگ آن ثبت می‌شود. میانگین این دما به‌طور معمول در اکثر دستگاه‌ها بالاتر از 60 درجه سانتی گراد است. اگر دمای دستگاه از میانگین دما و دمای درج شده در کاتالوگ بالاتر رود هش ریت دستگاه ماینر دچار افت شده و فرایند استخراج ارز دیجیتال دچار مشکل خواهد شد.

 

6. مشکل خرابی سخت‌افزاری ماینر
به طور کلی احتمال آسیب‌دیدگی دستگاه ماینر طی فرآیند حمل و نقل وجود دارد. حتی تراشه برخی از ماینرها از همان ابتدا دچار اختلال است و همین موضوع موجب کاهش هش ریت ماینرها می‌شود.  برای رفع آن حتماً لازم است از تکنیسین‌ها یا تعمیرکاران مجرب و ماهر کمک بخواهید.

 

 

حالت دوم

زمانی اتفاق می‌افتد که هش ریت موجود در قسمت ورکر (Worker) داشبورد استخر ماینینگ از هش ریت محلی (RT) کمتر باشد.
1. هش ریت لحظه‌ای کمتر از مقدار استاندارد و ایده آل باشد
زمانی که هش ریت لحظه‌ای از میزان استاندارد کمتر باشد دستگاه ماینر دچار اختلال شده و استخراج ارز دیجیتال و سودآوری با سرعت پایین و کمتر خواهد بود.

2. تفاوت میانگین نرخ هش محلی ماینر از نرخ هش استخر استخراج
درصورتی‌که نرخ هش محلی ماینر از نرخ هش استخر استخراج بیشتر باشد بدین معنی است که عملکرد دستگاه از حالت تعادل خارج‌ شده و میزان هش ریت و سرعت عملکرد دستگاه افت کرده است.

 

 3. قدیمی بودن نسخه سیستم عامل
شرکت سازنده به دنبال به‌روز‌رسانی سیستم عامل (Firmware) محصولات خود در وبسایت پشتیبانی است. بنابراین شما با نصب آخرین نسخه سیستم عامل روی دستگاه ماینر خود از مزایایی مانند بهترین میزان کارایی و به‌روزترین خدمات امنیتی بهره‌مند خواهید شد.

اگر شما نیز تصمیم به ورود به بازار استخراج ارزهای دیجیتال را گرفته‌اید و می‌خواهید دستگاه ماینر خریداری نمایید توصیه می‌کنیم در ابتدا تمامی جوانب این کار پردردسر را سنجیده سپس تصمیم نهایی را بگیرید. توجه داشته باشید که مهم‌ترین اصل در شروع کار با دستگاه‌های ماینر، سنجش میزان بازده یا راندمان دستگاه است.برای افزایش این راندمان می‌توان عوامل تاثیرگذار را تقویت نمود از جمله: بالاتر بردن هش ریت دستگاه ماینر، بررسی میزان برق دستگاه، تعدیل میزان نویز و سروصدای دستگاه و قیمت دستگاه

زهرا شکیبا
ارسال دیدگاه