استخراج ارز دیجیتال چیا با هارد دیسک

استخراج چیا
  • آشنایی با پروژه‌ی رمزارزی چیا

استخراج ارز دیجیتال چیا – پروژه‌ی رمزارزی چیا(Chia) توسط برام کوهن که ساخت پروتکل بیت تورنت را در کارنامه دارد، توسعه داده شده است. بسیاری از فعالان صنعت رمزارزی چیا را با پروژه‌های بزرگی همانند بیت کوین و اتریوم مقایسه می‌کنند. همانند بیت کوین و اتریوم شبکه‌ی چیا توسط زبان برنامه‌نویسی اختصاصی با نام چیا‌لیسپ(Chialisp) ایجاد شده است.

همچنین استخراج ارز دیجیتال چیا بجای استفاده از الگوریتم اثبات کار(PoW)، از الگوریتم اثبات فضای ذخیره‌سازی(Proof of Space) و مُدل زمانی(Time model) استفاده می‌کند که با عنوان اختصاری پی.او.اس.تی(PoST) شناخته می‌شود. این الگوریتم به‌جای اتکا بر پردازشگر‌های کامپیوتری برای حل معماهای ریاضی بر فضای ذخیره‌سازی اعضاء شبکه متکی است.

در حالی که برخی از پروژه‌های رمزارزی همانند کاردانو با استفاده از الگوریتم اثبات سهام(PoS) ایجاد شده‌اند که در آن سپرده‌گذاران وظیفه‌ی حفاظت از شبکه و تایید تراکنش‌ها را بر عهده دارند. همچنین در این روش انرژی کمتری نسبت به الگوریتم اثبات کار مصرف می‌شود اما ادعا می‌شود که الگوریتم اثبات فضای ذخیره‌سازی و مُدل زمانی بهره‌وری بیشتری در مصرف انرژی دارد.

  • در شبکه‌ی چیا فارمرها وظیفه‌ی ماینرها را بر عهده دارند

 جهت استخراج چیا، در عوض کارت گرافیک‌ها و یا ماینرهای ASIC، بر حافظه‌های ذخیره‌سازی تکیه دارد.

شرکت کنندگان در الگوریتم اثبات فضا باید ثابت کنند که فضای ذخیره‌سازی استفاده نشده در هارد درایو خودشان را به شبکه‌ی چیا اختصاص داده‌اند. شرکت‌کنندگان در شبکه‌ی چیا با عنوان «فارمر» شناخته می‌شوند که پلات‌ها(فضای ذخیره‌سازی) خودشان را در رقابت با دیگر فارمرها و برای استخراج بلاک‌های شبکه به مشارکت در شبکه‌ی این پروژه اختصاص می‌دهند.

فارمرها برای دریافت پاداش ایجاد بلاک جدید در شبکه‌ی چیا باید بتوانند فضای کافی را فرآهم کنند. شانس بدست‌آوردن پاداش به فضای ذخیره‌سازی فارمرها در مقایسه با کل فضای ذخیره‌سازی شبکه بستگی دارد.

نگرانی نسبت به تاثیر‌گذاری ثروتمندان و یا دولت‌ها در شبکه‌های رمزارزی مبتنی بر الگوریتم‌های اثبات کار و اثبات سهام دلیل ایجاد پروژه‌ی رمزارزی چیا کوین را تشکیل می‌دهد. ادعا می‌شود که پروژه‌ی رمزارزی چیا تراکنش‌ها را به‌طور امن‌تر و ساده‌تری نسبت به دیگر شبکه‌های بلاکچینی پردازش می‌کند. مکانیسم اجماع شبکه‌ی چیا مشکل متمرکز بودن هش‌ریت در استخر‌های ماینینگ مبتنی بر الگوریتم اثبات کار و یا تاثیر‌گذاری ثروتمندان در الگوریتم اثبات سهام را برطرف می‌سازد.

شبکه‌ی اصلی پروژه‌ی رمزارزی چیا در مارس ۲۰۲۱ راه‌اندازی شده بود اما کاربران تا زمان فعال شدن ویژگی ارسال تراکنش در روز سوم می ۲۰۲۱ امکان ارسال تراکنش با استفاده از رمزارز چیا با نماد ایکس.سی.اچ(XCH) را نداشتند.

  • صطلاحات، توصیه‌ها و ارزیابی فنی استخراج ارز دیجیتال چیا

در شبکه‌ی چیا کوین به فرآیند ایجاد فایل‌های پلات، پلاتینگ(Plotting) گفته می‌شود.

در فرآیند پلاتینگ مجموعه‌ای از داده‌ها حاوی توابع هش حاصل از الگوریتم رمزنگاری ایجاد می‌شوند و سپس در فرآیند ماینینگ از هش‌های ایجاد شده برای مقایسه‌ی برآورده شدن شرایط استخراج بلاک بعدی استفاده می‌شود.

در صورتی که شرایط برآورده شود، در حقیقت بلاک بعدی شبکه‌ی چیا کوین استخراج شده و فارمرها(ماینرهای شبکه‌ی چیا) پاداشی برابر با ۵ XCH دریافت خواهند کرد.

به دلیل ایجاد فایل‌های موقت و جانبی در فرآیند پلاتینگ اختصاص فضای اضافی علاوه بر مقدار اختصاص داده شده به هر پلات ضروری است. به عنوان مثال، حجم پلات k۳۲ تقریباً ۱۰۰ گیگابایت است اما برای ایجاد آن در اختیار داشتن فضای موقت ۳۵۶ گیگابایتی ضروری است.

فارمرها برای سرعت بخشیدن به فرآیند پلاتینگ به پردازنده‌ی قدرتمند و حافظه‌های اس.اس.دی‌های سریع نیاز دارند، در غیر این صورت این فرآیند ممکن است چند روز طول بکشد. اما حتی با تجهیزات کاملاً قدرتمند امروزی نیز ایجاد ۱۰۰ گیگابایت فایل برای فارمینگ چیا تقریباً به ۱۰ ساعت زمان نیاز دارد.

از آنجایی که در طول فرآیند پلاتینگ هش‌های ایجاد شده به‌طور پیوسته از روی هارددیسک خوانده می‌شوند، سرعت خواندن اطلاعات از روی هارددیسک نیز اهمیت دارد و در نتیجه درایوهای اس.اس.دی(SSD) نسبت به هارددیسک‌های اچ.دی.دی(HDD) از برتری نسبی برخوردار هستند. با این وجود، در فرآیند استخراج چیا کوین هزینه‌ی هارددیسک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و استفاده از ویژگی رید(اتصال موازی هارددیسک‌ها برای افزایش سرعت) بجای حافظه‌های گران‌قیمت‌تر اس.اس.دی زمان بازگشت سرمایه‌ی اولیه را برای فارمرها کوتاه‌تر خواهد کرد. همچنین برای سرعت بخشیدن به فرآیند پلاتینگ توصیه می‌شود که برای ایجاد فایل‌های موقت از حافظه‌ی اس.اس.دی و برای نگهداری از پلات‌های ایجاد شده از دیسک سخت استفاده شود.

توجه داشته باشید که گزینه‌ی خاموش شدن کامپیوتر بعد از مدت زمان مشخص را غیرفعال کنید تا عملیات فارمینگ متوقف نشود.

  • پلاتینگ و فارمینگ چیا

به‌طور کلی استخراج چیا از دو مرحله‌ی متفاوت «ایجاد پلات یا پلاتینگ» و «فارمینگ» تشکیل می‌شود. در مرحله‌ی ایجاد پلات در حقیقت فضای هارد دیسک پُر می‌شود و سپس فضای هارد درایوی که در مرحله‌ی ایجاد پلات پُر شده برای استخراج رمزارز چیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چگونه چیا نتورک استخراج و ماینینگ کنیم؟

یاسر شکیبا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *