شبکه هلیوم و استخراج ارز هلیوم

شبکه هلیوم و استخراج ارز هلیوم

 

دنیا در این قرن، روز به روز جذاب‌تر می‌شود. هر روز از یک گجت یا دستگاه‌ هوشمند رونمایی می‌شود که می‌تواند به اینترنت وصل شود و مشکلی را از زندگی ما حل کند. اینترنت اشیا یا IOT یکی از همان تکنولوژی‌هایی است که در آینده‌ای نزدیک، بسیار فراتر از چیزی که امروز هست، خواهد بود. فناوری اینترنت اشیا از وسایل فیزیکی که دارای حسگرها و آنتن‌هایی با هدف ارتباط با یکدیگر و تبادل اطلاعات هستند تشکیل شده است. با این حال، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این دستگاه‌ها، اتصال مطمئن آنها به یکدیگر است. بلوتوث و وای-فای برد بسیار محدودی دارند و در حال حاضر، با رایانه‌ها و تلفن‌ها کاملاً اشباع شده‌اند. اینجا است که شبکه هلیوم وارد میدان می‌شود.

 

هلیوم یک شبکه بلاکچین نسبتاً جدید است که برای ایجاد شبکه‌های بی‌سیم غیرمتمرکز و عمومی طراحی شده. برای این منظور، هلیوم از یک فناوری فرکانس رادیویی (RF) ویژه استفاده می‌کند که پوشش گسترده‌ای را برای دستگاه‌های IoT ارائه می‌دهد. تیم هلیوم در تلاش است تا با نصب هات‌اسپات (hotspot) در خانه‌های کاربران، پوشش مورد نیاز برای این دستگاه‌ها را فراهم کند. پروژه هلیوم با هدف اتصال دنیای اینترنت اشیا و بلاک‌چین ساخته شده‌است. با ما همراه باشید تا ببینیم چرا پروژه ارز دیجیتال هلیوم، این روزها سروصدای زیادی بپا کرده است.

 

شبکه هلیوم چیست؟

 

شبکه هلیوم (Helium Network) یک شبکه اینترنت بی سیم و همتا به همتا با برد زیاد است که به صورت جهانی و توزیع شده، فعالیت می‌کند. هدف اصلی و مهم هلیوم گسترش IoT در سراسر جهان و شناسایی نقص در زیرساخت های کنونی است. به نحوی که کاربران در سراسر دنیا، بتوانند از طریق هلیوم یک منبع اینترنت باشند. این بلاک‌چین از پروتکل اجماع “HoneyBadgerBFT” بهره می‌برد.

 

شبکه Helium شامل هات اسپات‌هایی است که پوشش اینترنت را برای دستگاه‌هایی با پشتیبانی از LoRaWAN تامین می‌کنند. LoRWAN یک پروتکل شبکه‌ای تک نقطه به چند نقطه است و امواج رادیویی را در سطوح پایین انتشار می‌دهد. برخلاف تعداد زیادی از رمزارزها که با پردازنده گرافیکی (GPU) ماین می‌شوند، برای استخراج ارز هلیوم با هات اسپات به امواج رادیویی نیاز دارید.

 

این شبکه به دستگاه های وایرلس و بی سیم اجازه برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهد. داده ها در این شبکه از طریق نودهای شبکه منتقل می شوند. این گره ها به صورت هات اسپات وجود دارند که ترکیبی از یک دستگاه استخراج بلاک چین (ماینر) و یک دروازه بی سیم (ورودی وایرلس) است. هات اسپات‌ها نقاطی برای اتصال به اینترنت هستند که به صورت دستگاه‌های فیزیکی در شبکه فعالیت‌می‌کنند. این دستگاه‌ها که پوشش اینترنت را در شبکه ایجاد می‌کنند، نودهای شبکه هستند و در ازای خدمات خود، با دریافت رمزارز بومی هلیوم یعنی HNT تشویق می‌شوند. بعد از حدود دو سال از شروع فعالیت این پروژه، بیش از ۲۵ هزار هات اسپات جهانی، بزرگ‌ترین شبکه LoRWAN را ساخته‌اند.

 

اما چگونه می‌توان در فرآیند استخراج ارز هلیوم مشارکت کرد؟ با داشتن دستگاه‌های هات اسپات امکان درآمدزایی از شبکه هلیوم فراهم می‌شود. اما هر فرد به تنهایی نمی‌تواند از استخراج هلیوم سود ببرد. برای شکل‌گیری شبکه، باید تعداد مشخصی از کاربران در یک محدوده جغرافیایی وجود داشته باشند.

 

Helium

 

طراحی شبکه هلیوم به نحوی انجام شده است که به کاربران این شبکه با صرفه جویی در مصرف انرژی، امکان استفاده از دستگاه هایIOT را می دهد. با استفاده از شبکه هلیوم طیف وسیعی از دستگاه ها به اینترنت متصل می شوند. از دستگاه های هوشمند در منزل گرفته تا غلاده حیوانات خانگی هوشمند، اسکوترهای الکترونیکی هوشمند، دوچرخه های هوشمند، دستگاه های هوشمند پزشکی و هرچه که بتوان به اینترنت متصل کرد.

شبکه هلیوم چه‌طور کار می‌‌کند؟

احتمالا تا به حال برایتان پیش آمده است که یکی از اعضای خانواده شما یا دوستانتان، نیاز به اینترنت داشته باشد و از شما بخواهد که HotSpot گوشی خود را روشن کنید تا بتوانند از اینترنت شما استفاده کند. در این حالت، گوشی شما از یک دریافت‌کننده اینترنت به یک ارسال‌کننده اینترنت تبدیل می‌شود. دقیقا همان کاری که دستگاه‌های وای‌فای یا مودم انجام می‌دهند.

 

در ابتدا اشاره کردیم که ارز دیجیتال هلیوم می‌خواهد یک شبکه جهانی از اینترنت را به وجود بیاورد که بر بستر بلاک‌چین ایجاد شده است. یعنی مردم کنترل این شبکه جهانی را برعهده داشته باشند. شبکه هلیوم این گونه طراحی شده است که افراد با خرید دستگاه‌های HotSpot و متصل کردن آن به اینترنت بتوانند به شبکه هلیوم کمک کنند. به‌عبارت دیگر، افراد با این دستگاه‌ها اینترنت خودشان را در اختیار شبکه هلیوم قرار می‌دهند و هلیوم هم در ازای این خدمت، به افراد توکن خود را هدیه می‌دهد.

 

ماینر هلیوم

سخت‌افزارهای استخراج هلیوم اساساً با ماینرهایی که از آنها جهت استخراج در شبکه‌هایی همچون اتریوم و بیتکوین مورد استفاده قرار می‌گیرند، تفاوت دارد. علت این موضوع نیز استفاده این بلاکچین از الگوریتم اجماع اثبات پوشش (Proof of Coverage) است. این سخت‌افزارها مشابه مودم‌های اینترنت خانگی هستند. نکته مثبتی که این دستگاه‌ها دارند این است که به نسبت ماینرهای بیت کوین و اتریوم، برق زیادی مصرف نکرده، محیط‌زیست را آلوده و هیچ صدا و گرمایی تولید نمی کنند.

 

در واقع مصرف برق این هات اسپات ها بسیار ناچیز بوده و در حد مصرف یکی شارژر گوشی موبایل (حدود ۵ وات) میباشند، که باعث شده هزینه‌های مالی و پیامدهای زیست ‌محیطی استخراج در بلاک چین هلیوم نیز نزدیک به صفر گردد و در نتیجه لازم نیست مثل استخراج بیت کوین و اتریوم نگران هزینه برق، ایجاد گرما و تغییرات آب و هوایی باشید.

هرچه دستگاه ماینر هلیوم در ارتفاع بالاتری قرار بگیرد، سوددهی بیشتری خواهد داشت. به این معنی که توصیه شده دستگاه را در نزدیک بالاترین پنجره محل مد نظر گذاشته و توری فلزی پنجره را نیز بازکرده تا سیگنال‌های RF بدون هیچ‌گونه اختلالی ارسال و دریافت گردند. ضمناً محل قرارگیری دستگاه باید جایی باشد که کم‌ترین میزان فلز، دستگاه‌های الکترونیکی و همچنین بتن در آن منطقه وجود داشته باشد. در حال حاضر برند Milesight از جمله معتبرترین برندهایی است که ماینرهای هلیوم را تولید می‌کند و محصولات این برند به ‌وسیله تیم توسعه‌دهنده رمز ارز هلیوم نیز مورد تأیید قرار گرفته است و قطعاً ماینر Milesight IoT UG65، بهترین گزینه موجود در بازار است.

 

توکن هلیوم (HNT)

رمزارز بومی بلاک چین هلیوم، HNT نام دارد. هیچ‌گونه پیش استخراجی از این کوین انجام نشده و در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۱۹ (هفت مرداد ماه ۱۳۹۹) به‌وسلیه جنسیس بلاک، به‌وجود آمده است. این ارز دیجیتال در حال حاضر بازاری به ارزش 3.38 میلیارد دلار دارد که آن را در رتبه 43 بازار قرار داده و تسلط 0.14 درصدی را برای آن خلق کرده است. لازم به ذکر است که ارزش معاملات روزانه ارز دیجیتال HNT به 163 میلیون دلار می‌رسد و به همین جهت می‌توان گفت که قدرت نقدشوندگی بالایی دارد.

 

تعداد تمام توکن‌های هلیوم 223 میلیون عدد می‌باشد که تاکنون 104 میلیون عدد آن منتشر شده است. طبق برنامه‌ریزی‌های تیم توسعه‌دهنده، عرضه مابقی این توکن‌ها تا 20 سال آینده به طول می‌انجامد. این در نوع خود باعث می‌شود تا شرایط عرضه و تقاضای مناسبی ایجاد شود که قیمت را رو به جلو هدایت می‌کند.

 

البته باید عنوان کنیم که این توکن تنها ارز دیجیتال این شبکه نیست. در بستر بلاک‌چین هلیوم یک ارز دیجیتال دیگر به نام Data Credit وجود دارد. این ارز برای پرداخت کارمزدهای داخل شبکه استفاده می‌شود. این ارز دیجیتال در حال حاضر قابلیت مبادله ندارد و تنها در داخل شبکه هلیوم کاربرد دارد.

 

آینده ارز دیجیتال Helium

در حقیقت معامله گران بلندمدت دوست دارند دید روشنی در رابطه با قیمت ارز دیجیتال Helium داشته باشند. قبل از هر چیزی باید عنوان کنیم که نمی‌توان در دنیای ارزهای دیجیتال هیچ پیش‌بینی دقیقی در رابطه با قیمت یک ارز به‌خصوص انجام داد. چرا که این قیمت تحت‌تأثیر فاکتورهای زیاد نظیر رقبا، عملکرد تیم، شرایط بازار و… تغییر می‌کند.

 

اما با در نظر داشتن این موارد، باید عنوان کنیم که پیش‌بینی اکثر تحلیلگران برای ارز دیجیتال Helium بسیار درخشان و روشن می‌باشد. در حقیقت اغلب آنها بر این باور هستند که این ارز دیجیتال می‌تواند در آینده نفوذ بسیار بیشتری را در جامعه داشته باشد.

 

این پروژه تلفیقی از دو فناوری بسیار منحصر به فرد اینترنت اشیاء و بلاک‌چین می‌باشد. هر دوی این فناوری‌ها به نوبه خود دریچه تازه‌ای را بر روی انسان باز می‌کنند. البته این موضوع به شرطی است که هر دوی آن‌ها تحت کنترل ارگان خاصی نبوده یا از گزند دست‌کاری و هک به‌دور باشند.

 

سخت افزار مورد نیاز برای استخراج ارز دیجیتال هلیوم در ایران

 

برای استخراج ارز هلیوم در ایران یا هر کشور دیگری نیاز نیست به سخت افزارهای قدیمی استخراج مانند کارت گرافیک ها فکر کنید، زیرا این ارز دیجیتال شباهت زیادی به اتریوم یا بیت کوین ندارد. دلیل این موضوع این است که شبکهه هلیوم بر اساس الگوریتم اثبات کار عمل نمی کند و اساس آن شبکه ای مبتنی بر الگوریتم پوشش است که به کمک امواج رادیویی فعالیت های شبکه را تایید می کند. به همین دلیل است که نرم افزارهایی که برای استخراج ارز هلیوم استفاده می شود، متفاوت هستند.

 

می توانید اینگونه ماینرها را از شرکت های مختلفی تهیه کنید. این ماینرها شبیه به روترهایی است که برای اینترنت خانگی استفاده می شود. یعنی این دستگاه دارای یک بدنه پلاستیکی است که یک آنتن پشت آن قرار دارد. بهترین و محبوب ترین ماینری که برای استخراج هلیوم نیاز است و امکانات کاملی را ارائه می دهد، ۴۵۰ هزار دلار قیمت دارد. این موضوع نشان می دهد که استخراج هلیوم هم به پول احتیاج دارد، اما نسبت به اسخراج اتریوم ارزان تر است.

 

جمع بندی

پروژه هلیوم به عنوان یکی از منحصر به فردترین و البته ایده‌آل‌ترین بلاک‌چین‌های دنیا شناخته می‌شود. هدف از خلق این پروژه ترکیب دو فناوری بلاک‌چین و اینترنت اشیاء بوده است. در حقیقت این پروژه قصد داشته تا مزایای بلاک‌چین و IOT را با همدیگر ترکیب نماید. به همین جهت بوده که امنیت و تمرکززدایی بلاک‌چین را به اینترنت اشیاء بخشیده است. در این پروژه فرایند تأمین امنیت به کمک نودهای فیزیکی به نام هات اسپات انجام می‌شود که می‌توانند این ارزها استخراج نمایند. این گره‌ها در ازای نظارت بر روند کلی شبکه، ارز دیجیتال HNT را دریافت می‌کنند.

افزون بر این موارد، این پروژه پروتکل ویژه‌ای تحت عنوان اثبات فضا دارد که می‌تواند سرعت و کارایی پایین شبکه را افزایش دهد. این در نوع خود یک امتیاز بسیار منحصربه‌فرد می‌باشد. مجموع این موارد در کنار همدیگر سبب شده تا شبکه و ارز دیجیتال Helium بسیار منحصربه‌فرد باشد.

زهرا شکیبا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *