پاور مناسب برای ریگ و ماینر

پاور ماینر

خرید پاور مناسب برای ریگ و ماینر

با توسعه استفاده از ریگ های ماینینگ با کار های گرافیک برای استخراج اتریوم و مصرف برق کم توام با صدای و حرارت تولیدی کم، برخی از قطعات مورد نیاز ریگ های ماینینگ نظر منابع تغذیه – پاور – توان بالا به شدت گران قیمت شدند.

و یا بسیاری از کسانی که اقدام به تهیه ریگ‌های کارت گرافیکی (GPU) برای ماینینگ می‌کنند، به مسائل مهمی همچون پاور (PSU) مناسب و یا رایزرهای pcie جهت اتصال کارت‌های گرافیک به مادربرد، توجه کافی نمی‌نمایند و متاسفانه بعد از زمان کوتاهی با خطاهایی مواجه می‌شوند.

برای تامین برق ریگهای ماینینگ 3 راه وجود دارد :

  • استفاده از پاور های معمولی کامپیوتر
  • استفاده از پاور های دستگاه های اسیک ماینر
  • استفاده از پاورهای سرور

که در زیر به شرح مزایا و معایب هر یک میپردازیم.

استفاده از پاور های معمولی کامپیوتر

با اندکی توجه و محاسبه اینکه کارت‌های گرافیکی مخصوص mining توان مصرفی حدود  150 وات دارند، در می‌یابیم که استفاده از پاورهای معمولی و حتی مارک‌های مرغوبی نظیر coolerMaster و green با توان‌هایی از قبیل 600 وات الی 1000 وات برای یک ریگ با 10 یا 12 کارت گرافیک منطقی و مقرون به‌صرفه به نظر نمی‌رسد.

همچنین این پاورها برای کار دائم و 24 ساعته ساخته نشده اند .

 

استفاده از پاور بیت مین برای ریگ

روش دیگر استفاده از پاور های استاندارد ماینر نظیر پاور APW3 , APW7 , APW5 از بیتمین و P3 , P5 از واتسم اینر و یا سایر پاور های دیگر نظیر سورما و لیانلی است. ولتاژ خروجی این منابع تغذیه 12 ولت بوده و برای راه اندازی ریگ ماینینگ و رایز ها نیز مناسب است.

برای ریگ های با کارت گرافیک بیشتر از 5-6 عدد  اکثر ماینرها ترجیح می‌دهند که از پاورهای مخصوص این کار با قدرت‌های حداقل 1600 و 1800 وات که توانایی کار در دمای حرارت بالاتر و بصورت 24/7 را دارند (پاور دستگاه های اسیک ماینر) استفاده کنند.

در عکس زیر یک نمونه از این منبع تغذیه‌ها با توان خروجی 1800w را مشاهده میکنید که برای ریگ‌های ماینینگ با 10 الی 12 کارت گرافیک کاملا مناسب می باشد را مشاهده می نمایید. که به تهیه دسته سیم مناسب میتوان کارتهای گرافیک و رایزر ها را با این پاور تغذیه نمود .

در صورت استفاده این پاور باید از یک پاور کامپیوتر با توان پایین ( حدود 300 وات ) برای تغذیه مادر برد استفاده نمود .

پاور ماینر

      میتوانید هم اکنون از فروشگاه الو ماینر دسته سیم مناسب جهت اتصال این پاور های به ریگهای کارت گرافیک را سفارش دهید ، این دسته سیم ها شامل   10 سوک 6+2 جهت اتصال به کارت گرافیگ و 10 سوکت 6 پین جهت اتصال به رایزر میباشد.

دسته سیم ریگ

 

بزرگترین مشکل استفاده از این پاورها صدای زیاد آنها میباشد که با تعویض فن این پاور با یک فن بزرگتر ولی با سرعت کمتر این مشکل رفع خواهد شد .

 

استفاده از پاورهای سرور

پاور های سرور موجود در بازار داخلی عموما دست دوم بوده و پر سر و صدا بوده و مدت زمان زیادی کار کردند و برای روشن و همزمان شدن با پاور اصلی ریگ، نیاز مند برد الکترونیکی خاصی به اسم Breakout Board هستند. یکی از مشکلات برد بریک اوت، عبورد جریان بالا از کانکتور ها و ایجاد اتصال سست و آب شدگی بر روی آن و احتمال آتش سوزی است.

 

1- انتخاب پاور با توان مناسب

تولید کننده های پاور معمولا قدرت پاور ها رو بر اساس وات گزارش میکنن. این قدرتی که تولید کننده ها ارائه میکنن حداکثر توانی هستش که اون پاور میتونه در بهینه ترین حالت و در حالت پیک خودش ارائه بده! در بازار پاورهایی با قدرت هاى مختلف و مارک هاى متنوعی وجود دارن.

باید با در نظر گرفتن میزان مصرف و قدرت کارت هاى گرافیکى و همچنین سایر سخت افزارهای مورد استفاده، اقدام به انتخاب پاور کرد. مثلا اگر مصرف 6 عدد کارت گرافیکى 900 وات هستش و سایر تجهیزات 100 وات (مجموعا 1000 وات)، پس بهتره که یک پاور 1200 واتى تهیه کنید. البته این هم باز شرایطی داره که توضیح میدم.

 

جهت خرید ، منتاژ و کانفیگ انواع ریگ ماینینگ میتوانید با کارشناسان الو ماینر تماس بگیرید .

 

2- کانکتورهای مورد نیازتان رو بشناسید.

مهم‌ترین سوکت‌هایی که باید به اونا دقت کنید، کانکتورهای برق مادربرد، CPU و کارت گرافیک هستن. در معرفی کانکتور برق مادربرد از دو اصطلاح ۴+۲۰ پین و ۲۴ پین استفاده میشه. منظور از کانکتور ۴+۲۰ پین، کانکتوری هستش که میتونه هم ۲۰ پین باشد و هم ۲۴ پین.

در واقع چهار پین به صورت اضافه به ۲۰ پین قبلی ملحق می‌شه تا یک کانکتور ۲۴ پین شکل بگیره. تمام مادربردهای جدید از کانکتور برق ۲۴ پین ATX استفاده می‌کنند.

همچنین مادربورد ها یک ورودی برق 12 ولتی ATX دیگه برای CPU نیاز داریم. این ورودی ها معمولا در همه مادربورد های جدید 8 پین هستند که بسته به پاور میتونیم به صورت 8 پین یا 4+4 پین متصل کنیم.

البته از اونجایی که CPU هایی که ما در ماینینگ استفاده میکنیم CPUهای ضعیفی هستن حتی با اتصال اولین 4 پین به راحتی کار خواهند کرد و نیازی به 4 پین بعدی نخواهد بود. ولی خب 4 پین دوم رو هم متصل کنید. چیزی از ارزش های شما کم نمیشه و اون 4 پین جای دیگه هم کارایی نخواهد داشت!

کانکتورهای مورد نیازکارت‌های گرافیک متنوع هستن. برخی از کارت‌های ارزون تر، نیاز به کانکتور برق اضافی ندارن و همون برقی که از اسلات PCI Express دریافت می‌کنن براشون کافیه. اما اکثر کارت‌های گرافیکی قوی، به یک یا دو عدد کانکتور برق مستقیم نیاز دارن. که به این کانکتور های 6 یا 8 پین کانکتورهای PCIe میگن. مهم ترین نکته ار انتخاب پاور اینه که ببینید از چند عدد از این کانکتور ها پشتیبانی میکنه.

خیلی از پاور ها هم کانکتورهای 8 پین رو به صورت 6+2 قرار دادن. بعضی از کارتهای گرافیک دو عدد کانکتور PCIe دارن که معمولا برای کار ماینینگ نیازی به اتصال کانکتور دوم نیست و با همون کانکتور اولی کارت به خوبی کار خواهد کرد.

کانکتورهای ساتا و مولکس هم معمولا به میزان کافی توی پاور ها وجود دارن و وقتی براشون نمیذاریم.

 

3- کارایی یا بازدهی پاور

این عدد مشخص می‌کنه از میزان وات اعلام شده توسط سازنده، چه درصدی پس از قرار گرفتن تحت بار (Load) در دسترس خواهد بود، یا به عبارت ساده‌تر، پاور شما چند درصد از برق متناوب ورودی (AC) را به برق مستقیم (DC) تبدیل می‌کنه. این عدد معمولا تحت بار (فشار کاری) ۵۰ درصد محاسبه و اعلام می‌شه، چون تقریبا تمام پاورها، بخشی از توان را به صورت گرما و حرارت هدر میدن. این فاکتور مشخص می‌کنه میزان تلفات توان در پاور مورد نظر چقدره.

 

پاور ریگ

 

استفاده از قطعات با کیفیت میزان تلفات را به حداقل می‌رسونه و به همین دلیل پاورهای گرون‌تر، معمولا بازده بهتری دارن. پاورهایی که بیشترین بازده رو دارند، با استانداردی تحت عنوان ۸۰PLUS  میشناسیم. این استاندارد به مصرف‌کننده اطمینان میده که بازده پاور مورد نظر، تحت هیچ شرایطی از ۸۰ درصد کمتر نخواهد بود. بنابراین اگر پاوری موفق بشه در تست‌ها، بازدهی بیشتر از ۸۰ درصد از خودش نشون بده، موفق به دریافت استاندارد و لوگوی پایه‌ی ۸۰PLUS میشه.

این استاندارد دارای رده‌بندی تفکیک شده‌ای است که پاورهای با بازده بیشتر رو هم مشخص می‌کنه. بعد از نسخه‌ی پایه‌، نسخه‌های Bronze، Silver، Gold، Platinum و Titanium رو داریم.

فروشگاه الو ماینر – فروش قطعات و لوازم جانبی ماینینگ

80 پلاس در اصل به شما میگه که چقدر پاور اضافی نیاز هست که بشه برق مورد نیاز قطعات رو تامین کرد. برای مثال شما یک ریگ دارید با مصرف حدودا 1000 وات. حالا اگر این 1000 وات رو یک پاور پلاتینوم بخواد تامین کنه (با 50 درصد توان اصلی پاور) 1060 وات مصرف میکنه و 60 وات این وسط هدر خواهد رفت.

چون کارایی این پاورها در لود 50% حدودا 94% هستش و 6% هدر خواهد رفت. حالا شما اگر یک پاور گلد داشته باشید برای همین 1000 وات در لود 50% حدودا 1080 وات مصرف خواهید کرد. به همین ترتیب سیلور 1100 وات و برنز 1120 وات مصرف خواهند کرد. (البته با توجه به ولتاژ ورودی برق یک مقدار این اعداد متفاوت خواهند بود که در جدول مشخص هستش.)

البته ناگفته نماند که مسلما هرچقدر از پاورهای سرتیفیکت بالاتری استفاده کنیم قیمت پاور هم افزایش پیدا میکنه. ولی به نظرم این یک قطعه ارزش هزینه کردن رو داره (البته اینم تا یه حدی!).

برچسب انرژی پاور ماینر

   4- نکات ریزتر ولی مهم:

  • بهتره از پاورهای ماژولار استفاده کنید. چون پاور های معمولی مقدار زیادی از سیم هایی رو داره که احتمال زیاد به درد کار ما نمیخورن. بنابراین میون انبوه سیم های ریگ دست و پا گیر خواهند شد.هیچ وقت بیشتر از 2 رایزر رو به یک عدد کابل مولکس/ساتا متصل نکنید. چون برای مثال گفتیم که هر گرافیک 120 وات برق مصرف میکنه.
  • که بخشی از این برق رو از رایزر ها میگیره. حالا اگر از یک سیم همزمان برای تعداد بالای رایزر استفاده کنیم معمولا این سیم ها توانایی این جریان برق رو ندارن و دچار آب شدگی و آتش سوزی میشن.
  • بنابر تجربه شخصی بهتره از پاورهای دارای سرتیفیکت دار به خصوص 80+gold یا 80+platinum استفاده کنید، چون معمولا مشکلات زیادی رو بین کاربران دیدم که با خرید یک پاور ارزان تر علاوه بر مشکلات برقرسانی، باعث آسیب به قطعات، آب شدن سیم ها و یا حتی آتش سوزی شدن. علاوه بر این که با داشتن این پاورها توی برق صرفه جویی بیشتری خواهد شد.
  • هیچ وقت پاور رو به صورت overload و بیشتر از ظرفیتش برای مدت طولانی استفاده نکنید. بهترین و بهینه ترین حالت یک پاور استفاده از 50 الی 80 درصد ظرفیتش هستش.
  • همیشه برق گرافیک رو از پاوری تامین کنید که برق رایزر رو ازش تامین کردید.
  • تا جای ممکن سعی کنید به هر گرافیک و رایزر برق جداگانه ای خود پاور بدید و از انشعاب سیم ها بین گرافیک ها/ رایزرها خودداری کنید.

 

   5- تامین برق پاور

نکته آخری که در مورد تامین برق به ذهنم میرسه مرتبط به خود پاور نیست ولی مربوط به سیستم برقرسانی هستش. شما اگر سه عدد ریگ با مصرف حدودی 3300 وات یا 3.3 کیلووات در ساعت داشته باشید یعنی روی برق 220 ولت شهری چیزی حدودا 15 آمپر دارید برق میکشید از سیم کشی منزل. فرض کنید 2 عدد جاروبرقی 1600 وات 24 ساعته به پریز متصل باشه!

  • اکثر کنتور های منازل 25 آمپری هستن.
  • سیم کشی های منازل عموما برای جریان های حدود 15 آمپری تعبیه شدن. معمولا بعد از این که جریان زیادی از این سیم ها عبور داده بشه معمولا شروع به داغ شدن و آب شدن میکنن. چه بسا آتش سوزی در منازل رخ بده. بنابراین اگر تعداد ریگ نصب میکنید بهتره از سیم کشی منزل اطمینان حاصل کنید و اگر جواب این کار رو نمیداد باید مستقیم از خود کنتور کابل کشی کنید.
  • در خرید تجهیزات مثل سه راهی خیلی دقت کنید. چون معمولا اینها برای تلویزیون، کامپیوتر شخصی و … ساخته شدن و با جریان عبوری زیاد شروع به سوختن میکنن. بهترین نوع سه راهی، سه راهی های صنعتی هستن.
  • حتما تمام قطعات فلزی و خروجی های ارت ریگ رو به زمین وصل کنید. این نکته خیلی در استیبل کار کردن ریگ موثره. چون ریگ تحت فشار محاسباتی زیادی هستش و یک جرقه الکتریسیته ساکن میتونه باعث فریز شدن )هنگ کردن ) سیستم بشه.
  • اگر مین بورد شما ورودی برق ساتا یا مولکس اضافی داره حتما وصل کنید. حس شاخ بازی بهتون دست نده که بدون اونا هم کار میکنه ریگ! اونها رو برای یه دلیلی گذاشتن تا PCIe lane ها به قدر کافی برق برای ران شدن استیبل داشته باشن. (اونا رو وصل نمیکنید بعد با یه نوسان برق مثل روشن کردن مهتابی ریگ فریز میشه!)

 

اسمبل ریگ ماینینگ – بخش اول خرید تجهیزات

 

برای مشاهده و خرید انواع پاور ماینر و ریگ اینجا کلیک کنید.

 

یاسر شکیبا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *