دلیل سوختن دسته سیم های پاور ماینرها

دلیل سوختن دسته سیم های پاور ماینرها

    اگر شما هم در با دستگاه های ماینر سروکار داشته باشید قطعا با این مورد مواجه شدید که بعد از مدتی که دستگاه های کار میکنند سوکت های 6 پین (ATX)  که وظیفه برق رسانی به هشبردها را دارند ذوب شده و کاها خود سیم ها نیز ذوب میشوند که بسیار خطرناک بوده و ممکن است به اتش سوزی فارم منجر شود که خساراتی شدید به بار می اورد.

در این مقاله قصد داریم به برسی این موضوع و بیان تجربیات تیم الو ماینر در این زمینه بپردازیم ، تا بلکه تا حد امکان از این اتفاق جلو گیری کنیم.

   اولین مسئله که خیلی افراد به اشتباه به آن اشاره میکنند بحث نوسانات برق است . یکی از بیشترین پرسش هایی که این روز ها از ما می شود این است که برای وصل برق به ماینر، آیا به محافظ برق یا به کنترل فاز هم نیاز داریم یا خیر؟ قبل از این که این سوال را از خودمان بپرسیم میبایست به پاور تغذیه دستگاه مان توجه کنیم که تصمیم نهایی خود را بگیریم، ما یک دستگاه S9 مربوط به شرکت بیتمین را بررسی کردیم و بازه ولتاژ کار این دستگاه ۱۷۶ تا ۲۶۴ ولت AC  است و این خیلی عالی است، بازه ولتاژی که در کمتر دستگاه برقی میتوان یافت این عبارت یعنی اگر ما ولتاژ مان بین ۱۷۶ تا ۲۶۴ ولت باشد، دستگاه قابل راه اندازی است و نباید مشکلی وجود داشته باشد.

این بازه ولتاژی در مانیر های مختلف متفاوت است که شما میتوانید بازه ولتاژی پاور دستگاه تان را از روی مشخصاتش بررسی کنید اگر مثل دستگاه های M3، S9  و… باشد نیازی به محافظ برق نیست.

 

اگر اینقدر بازه ولتاژی خوبی دارد پس چرا پاور دستگاه یا هشبرد(برد هایی که پردازنده ها روی آن نصب است) می سوزد؟

   این روز ها که در هوای گرم تابستان به سر میبریم زیاد به این مورد بر می خوریم که دستگاه های زیادی از کار افتاده اند و پاور یا هشبرد شان خراب شده، اگر اینقدر بازه ولتاژی خوب است پس چرا به دلیل نوسان یا دلایل دیگر دستگاه آسیب میبیند؟!

عمده دلیل سوختن دسته سیم های پاور ماینر مربوط به سوکت های 6 پین میشود ، همانطور که میدانید اتصالات شل باعث مقاومت بیشتر در مدار و عبور جریان بیشتر میشود . به دلیل شل بودن اتصالات محل اتصال بسیار گرم میشود که باعث ذوب شدن سوکت های میشود . و همانطور که اشاره شد به دلیل اینکه جریان مصرفی نیز بیشتر میشود باعث سوختن (ذوب شدن ) سیم ها نیز میشود .

حال سوال اینجاست که چطور اتصالات سوکت 6 پین ( ATX ) شل میشود ؟

اگر پینهای این سوکتها را از نزدیک دیده باشد متوجه خواهید شد . سیم های دسته سیم های این پاور ها به سرسیم های نازکی پرس شده اند که به صورت مادگی میباشند . حال پس از چند بار که این سوکت ها را وصل وجدا میکنیم این اتصالات شل میشود و با توجه به جریان بالای مصرفی دستگاه در محل اتصال حرارت ایجاد میشود .

اگر پینهای این سوکتها را از نزدیک دیده باشد متوجه خواهید شد . سیم های دسته سیم های این پاور ها به سرسیم های نازکی پرس شده اند که به صورت مادگی میباشند . حال پس از چند بار که این سوکت ها را وصل وجدا میکنیم این اتصالات شل میشود و با توجه به جریان بالای مصرفی دستگاه در محل اتصال حرارت ایجاد میشود .

حال باید چه کرد ؟

  • تا حد امکان سعی کنید زیاد این سوکت ها را جدا نکیند ، برای سرویس دستگاه میتوانید فقط فن ها را باز کنید و دیگر هشبردها را خارح نکنید به همانظور باد بگیرید ( توجه کنید که با فشار زیاد باد نگیرید که کار دستتان میدهد . )
  • از سوکت ها و سیم های مرغوب استفاده کنید . ( میتوانید دسته سیم های با کیفیت که از سیم نمره 1 مرغوب و سوکت درحه 1 تایوانی تهیه شده را از فروشگاه الو ماینر تهیه نمایید . )
  • این اتفاق ناگهانی رخ نمیدهد و ابتدا چند روزی سوکتها و سیم ها گرم و داغ میشوند و بعد منجر به سوختن میشود ، پس هنگام باز دید از دستگاه ها به این نکته توجه کنید. که در صورت داغ شدن سوکت ها ، قبل از اینکه سوکتها ذوب شود و به سوکتهای هشبرد هم اسیب وارد شود ، تنها با تعویض سوکتهای مادگی سر دسته سیم ها از وقوع خسارت بیشتر جلوگیری کنید.

گروه الو ماینر در تلاش است تا دستگاه های شما ماینر های عزیز با بالاترین راندمان و کمترین خاموشی  به کار خود ادامه دهد . لطفا شما هم نظرات و تجارب خود در این زمینه را در زیر این مقاله به اشتراک بگزارید .

یاسر شکیبا
ارسال دیدگاه